Nástěnka

třída Zvonečky třída Sluníčka Polickem s rodiči - májová procházka

Tento měsíc vás zavedeme do obce Velké Petrovice. Cílem bude dojít na vyhlídku na Dřevíč a mezitím se pokochat výhledy do okolíJ Budete si moci vybrat z více tras -cesty budou kratší a delší. Můžete zvolit dle aktuálního počasí a času. Zvládnete je pěšky, kočárkem i s dětmi na odrážedle, nebo kole.

1. Nejdelší cesta (cca 2,5 km)
Zastavíte na návsi, zde necháte auto před obecním úřadem. Vydáte se směrem k Maršovu-nabízí se krásná vyhlídka do širokého okolí (po pravé straně u lesa uvidíte oboru s muflony) dojdete ke kaštanu (případně se dá dojet autem až sem). Poté se vydáte do leva po polní cestě, okolo křížků – vpravo uvidíte Stárkov a v dáli Krkonoše. Půjdete směrem k lesu, pak podél lesa. Přijdete k rozcestí, kde se dáte mírně vpravo, cestou do lesa. Po chvíli uvidíte krmelec, dole lavičku a krásnou vyhlídku na Dřevíč a okolí ( Pavlišov, Slavíkov, za kopcem Rokytník)

2. Kratší cesta (cca 2km)
Zastavíte na návsi, půjdete po cestě směrem na Petrovičky, za kravínem půjdete stále rovně mírně do kopce, okolo vodojemu dolů, na rozcestí se vydáte vpravo k lesu (na rohu je posed). Půjdete podél lesa, mírně doprava, udivíte krmelec a vyhlídku.

3. Nejkratší cesta (cca 1km)
Zajedete autem až nahoru na Petrovičky, auto necháte u vodní nádrže. Půjdete doprava nahoru po hlavní cestě. U poslední chalupy zabočíte doprava, k lesu. Na rohu je posed, odbočíte do leva podél lesa, pak mírně doprava z kopečka, uvidíte krmelec a vyhlídku.

Dojdete na vyhlídku. Krabička „keška“ bude umístěna v pytlíku. V blízkosti lavičky, hledejte pařez s dírou.  Zpět si můžete zvolit libovolnou popsanou i nepopsanou cestu.

mapa trasy

 

Po návratu nám můžete níže do komentářů napsat zážitky z výletu. Budeme moc rádi za zpětnou vazbu.

Vydáno | Nástěnka | Kategorie: Sluníčka , Zvonečky

← Starší Novější →