Nástěnka

Polickem s rodiči - červnová procházka

ke „Třem krásným smrkům“

Poslední vycházka vás zavede do Suchého Dolu k místu, kde před několika lety stály tři krásné velké smrky. Aby se zachovalo toto místo, byly zde zasazeny nové tři smrky. Jsou zatím malé, ale třeba tam budou ještě déle než ty předchozí.

Můžete se tam vydat dvěma cestami:

 Delší trasa: (ke smrkům asi 2,5km)

Výchozí bod může být u zastávky Suchý Důl „Na drahách“-je to třetí zastávka v Suchém Dole.

Jde se po zelené turistické značce, která asi po 50m od zastávky zahýbá doleva, kde půjdete stále po asfaltové cestě kolem chaloupek, poslední bude bývalá myslivna, tam si můžete prohlédnout plot, na kterém jsou různé hrnečkyJ. Dostanete se k rozcestníku, kde se dáte opět po zelené turistické značce směr „Nad  Slavným“(cca 2km). Za rozcestníkem je plácek, zde byste si mohli i nechat auto a vydat se, až odtud pěšky. Stále tedy sledujete zelenou, až přijdete ke stříšce s informační tabulkou „U TŘÍ KRÁSNÝCH SMRKŮ a tady si přečtete něco málo o tomto místu.

Zpět se můžete vydat stejnou cestou nebo pokračovat dále po zelené turistické značce směrem na Slavný.  Pokud se vydáte směr Slavný, tak  vyjdete z lesa kolem chat, které budou po pravé straně, až na louku, kde se dáte doleva a půjdete stále podél lesa(asi 350m) k rozcestníku „Nad Slavným“. Když se na louce otočíte zpět, za pěkného počasí se vám naskytnou krásné pohledy-můžete vidět Čertovu skálu, Ostaš, farmu v Suchém Dole, kde děti ze Sluníček byly na exkurzi, dále je i nádherný pohled na Sněžku nebo Černou Horu.

Od rozcestníku už pokračujete na parkoviště na Slavném a pak až do Suchého Dolu a dále.

Kratší trasa: (asi 1 km z parkoviště Slavný ke smrkům)

Výchozí bod je parkoviště Slavný, kde se dáte z parkoviště po žluté turistické asi 250m, kde je rozcestník turistických tras. (Za pěkného počasí uvidíte Čertovu skálu, farmu v Suchém Dole, Ostaš, Sněžku nebo i Černou Horu.) Od rozcestníku se vydáte doleva po zelené značce směr Suchý Důl- bývalá myslivna, po 350m zahnete doprava na lesní pěšinu, půjdete stále po zelené po levé straně bude několik chat, až dojdete ke stříšce s informační tabulkou „U TŘÍ KRÁSNÝCH SMRKŮ, zde si přečtete něco málo o tomto místu.

Zpět se můžete vydat opět stejnou cestou nebo pokračovat doleva po zelené, až k bývalé myslivně, dále po cestě do Suchého Dolu.

 Děti už mohou zjišťovat, kde stojí nové smrky-jsou vždy u kůlu. A kde bude ukryta krabička?

Postavte se čelem ke stříšce, kde budete číst informace o místě, podíváte se vpravo, kde vidíte růst jeden ze tří nových smrků, cca 6m od něho je vzrostlý smrk, pod jeho kořeny se nachází náš úkryt, může být obložený smrkovými šiškami. Zde najdete krabičku, kde se zapíšete do správného notýsku, dáte si razítko, vezmete si z krabičky odměnu a dáte tam něco jiného. Krabičku uložte na stejné místo.

 

Cesta je vhodná bez kočárků a odrážedel. Delší trasa - jde se lesem, někde jsou i stromy přes cestu, které se dají podlézt. Přejeme příjemný zážitek.

Vydáno | Nástěnka

← Starší Novější →