Nástěnka

třída Zvonečky třída Sluníčka Polickem s rodiči - únorová procházka


Komentáře 4

Únorová procházka s hledáním ukryté krabičky bude, jak už jsme předem informovali, opravdu jen lehce zahřívací. Naším cílem je Čertova skála nad Suchým Dolem. Uvádíme zde informace jak se ke skále dostat, i když tam určitě už každý někdy byl.

  • Z náměstí v Polici se vydáte po červeném turistickém značení na Klůček, až dorazíte k rozcestníku se žlutým značením, které vás dovede k Čertově skále.
  • Další možností je vyrazit z náměstí v Polici po zeleném turistickém značení do Ochoze k bývalému mlýnu a odtud pokračovat dále opět po žlutém turistickém značení až k Čertově skále.
  • Dále se nabízí ještě možnost jít od rybníka v Hlavňově po asfaltové cestě na Klůček a dále pokračovat po žlutém turistickém značení k Čertově skále.
  • Můžete se samozřejmě vydat i jakoukoliv jinou cestou.

Dorazili jste k Čertově skále a vaším úkolem je teď objevit ukrytou krabičku. Postavíte se tak, abyste měli Čertovu skálu a také Suchý Důl za zády. Před vámi je ve vzdálenosti asi dvaceti metrů vzrostlý osamocený modřín. Dojděte až k němu a podívejte se do budky pro sýkorky, jestli jsou ptáčci doma. Po zaklepání, (to abyste náhodou nerušili), otočte háčkem v dolní části budky a odklopte přední část budky.

Jestli jste našli tu správnou budku, tak by se v ní měla ukrývat krabička s pověstí O čertově skále, notýsky ve žluté a modré barvě podle třídy na zapsání, tužky, razítko na otisknutí dětem do jejich notýsků a drobnosti (např. z kinder vajíček) na výměnu, které si s sebou nezapomeňte vzít vždy kus za kus. Kromě drobností na výměnu z krabičky nic jiného neodnášejte.

Pokud by se stalo, že v budce nic nebude, prosím, abyste nám to ve školce nahlásili a my mohli skrýš opravit.

Pokud se vám výlet s překvapením líbil, napište nám o své výpravě něco do komentářů. Děkujeme.

Příjemné únorové hledání přejí Sluníčka a Zvonečky

Vydáno | Nástěnka | Kategorie: Sluníčka , Zvonečky

Vaše komentáře:

  1. Markétka Fulková

    Dobrý den,
    včera jsme společně s mamkou a taťkou vyrazili hledat první tajemnou krabičku. Vše jsme našli přesně podle návodu. Děkujeme za super nápad a těšíme se na další tajný výlet :-)
    Markétka ze Zvonečků

  2. Vašík Bruckner

    Dobrý den, včera jsme se také vydali s babičkou, dědou a Argem k Čertové skále hledat ukrytou krabičku, kterou jsme také po chvíli objevili. Bylo nádherné počasí, sluníčko svítilo a pod Čertovkou je i dost sněhu na sáňkování, tak jsme si to skvěle užili. Zažili jsme hodně dobrodružství, děkujeme a těšíme se na další:-)

  3. Patrik Šolců

    Děkujeme školce za parádní nápad. Měli jsme obrovskou radost z objeveného pokladu. Moc jsme si to užili. A těšíme se s tatínkem a maminkou na další dobrodružství. Pátik ze sluníček

  4. Kateřina Berková - učitelka Zvonečků

    Byli jsme mile překvapeni a potešeni vaším zájmem a účastí při hledání únorové schovky.
    Podle zápisů v notýscích jsme zjistili, že ke krabičce došlo ze Zvonečků 17 rodin (85 lidí a 3 psi) a ze třídy Sluníček také 17 rodin (61 lidí, 3 psi a plyšový pes Puňťa). A Kateřina Važanová dvakrát!
    Děkujeme a těšíme se na vaše zápisky v notýscích v březnu.

Možnost komentovat článek skončila.

← Starší Novější →