Nástěnka

třída Berušky třída Kopretiny Putování za houpačkou

Milí rodiče dětí z Kopretin a Berušek, připravili jsme pro vás a vaše děti hru

„Putování za houpačkou“

houpačkaTato hra bude probíhat od ledna do června 2019. Každý měsíc pro vás na určitém místě ukryjeme krabičku, ve které bude samolepka vždy jiné barvy s motivem houpačky a tu si děti nalepí do sešitku, který si vytvoří ve školce. (Po skončení hry budou mít děti v sešitku šest různých samolepek).  Na zapsání vaší návštěvy bude v krabičce také notýsek, do kterého se nám, prosím, zapište. Prosíme všechny účastníky hry, aby si vlepovali vždy pouze jednu nálepku pro dítě ze třídy Kopretin nebo z Berušek, aby se dostalo na všechny.

Tato krabička bude na místě vždy od prvního do posledního dne v měsíci. První výlet i s popisem trasy zveřejníme 31. 12. 2018. Až krabičku najdete, zapíšete se čitelně do přiloženého bločku, můžete i s počtem účastníků, (vytvoříme pro vás statistiku návštěvnosti), a děti si vlepí samolepku do sešitku, který dostanou ve školce. Poté krabičku opět schováte na stejné místo. Pokud by se stalo, že krabičku nenajdete, (může se stát, že ji někdo zničí), nahlaste to některé z učitelek, aby mohla být skrýš zase obnovena.

Na cestu se můžete vydat kdykoliv, s kýmkoliv, záleží jen na vás, kdy budete mít čas a chuť.
Tato akce není povinná, nemusíte hledat ani všechny cíle, dokonce nemusíte jít ani na jeden z našich úkrytů, ale určitě budeme rádi, když si vyberete aspoň některý výlet.

Co je cílem naší hry:

- poznávání širšího okolí Police

- s dětmi si budeme povídat o vašich výpravách

- líbí se nám myšlenka, že se některé rodiny domluví a vyrazí spolu nebo se při hledání setkají s další hledající rodinou

- dát vám nějaký cíl výletů, když už dochází nápady

A proč „Putování za houpačkou?“ - Po okolí Police jsou na hezkých místech s pěknými výhledy umístěny houpačky. I přes veškerou snahu se nám nepodařilo vypátrat tvůrce těchto houpaček, ale místa, která pro ně vybírá, stojí za to. Snad si je užijete i vy s dětmi.

Vydáno | Nástěnka | Kategorie: Berušky , Kopretiny

← Starší Novější →