O podrobnostech zápisu dětí do MŠ (z čísla 4/2012)

Dnes Vás chceme informovat o podrobnostech týkajících se Zápisu dětí do naší mateřské školy od příštího školního roku 2012 – 2013. Pokud uvažujete o umístění Vašeho dítěte do mateřské školy, nezapomeňte, prosím:
1) na datum 7 . května 2012, kdy pro Vás a Vaše děti pořádáme Den otevřených dveří od 9.00 do 15.00 hod. V tento den si můžete prohlédnout prostory I. budovy MŠ, třídy Sluníček a Zvonečků. Paní učitelky Vám budou připraveny zodpovědět všechny Vaše dotazy. Vezměte s sebou i Vaše děti, ať se mají možnost podívat, jaké prostředí je čeká. Tento Den otevřených dveří pořádáme pouze pro rodiče a jejich děti, kteří se chtějí zúčastnit Zápisu do MŠ!!
2) uvědomit si, že režim v MŠ a celkový systém výchovné práce je založen na určité úrovni vyspělosti Vašich dětí. Nelze se domnívat, že v kolektivu 25 dětí 1 paní učitelka kromě zajišťování bezpečnosti všech dětí, dozoru na WC a v umývárně a vydávání jídla zvládne přebalovat děti na plenách, oplachovat dudlíky, vynášet nočníky a krmit děti, které jsou zvyklé na mixovanou stravu z láhve. To skutečně není v silách 1 učitelky. Proto apelujeme na Vás rodiče již nyní, v době, kdy se do MŠ teprve chystáte, abyste začali v časovém předstihu Vaše dítě na školku připravovat – udržovat čistotu, smrkat., používat WC, umět se najíst dětskou lžící a napít z hrníčku, zvykat Vaše dítko na normální stravu, ne na mixované kaše, vytvářet u Vašeho dítěte návyk kousat a polykat – někomu možná naše obavy budou připadat úsměvné a přehnané, ale věřte, že každý rok přibývá dětí, které tyto základní návyky nemají. A protože se tento negativní trend šíří, bohužel, i v jiných školkách, neradi bychom museli přistoupit k opatření, které řada jiných MŠ již využívá – přijmout dítě do MŠ na zkušební dobu 3 měsíců s tím, že pokud se v této době projeví absolutní nevyzrálost pro zařazení do kolektivu, je dítěti docházka do MŠ ukončena – i takovou možnost naše legislativa nabízí. My samozřejmě věříme, že nenecháte zajít věci tak daleko a budete myslet především na to, aby se Vašemu dítěti v naší školce líbilo, a aby zbytečně nebylo vystavováno stresu z něčeho, co má umět a neumí. Cílem nás všech je přece dítě šťastné a spokojené, proto myslete vždy na to, že jde o Vaše dítě, nikoliv o lenost paní učitelek. Navíc paní učitelky jsou
zde od toho, aby Vaše dítko vzdělávaly a kultivovaly, formou hry mu předávaly důležité návyky, dovednosti a vědomosti, NIKOLI proto, aby se staly osobními
pečovatelkami jednotlivých dětí.

3) na úsporná opatření vlády ČR, která vstoupila v platnost od 1. dubna 2012 pro všechny naše zaměstnance – laicky řečeno pokud bylo možné nad některými nedostatky v práci s Vašimi dětmi zamhouřit oko, teď už to možné nebude. Ve chvílích, kdy si dosud práci s Vašimi dětmi rozdělily 2 paní učitelky, bude vše ležet na bedrech pouze 1 paní učitelky, častěji se setkáte se spojováním tříd, s různými přesuny Vašich dětí a jejich paní učitelek do jiných tříd, apod. Věřte, že všichni zaměstnanci naší MŠ se budou snažit z plných sil, aby tato vládou vynucená úsporná opatření neměla za následek nechuť Vašich dětí chodit do školky, ale některým věcem se prostě vyhnout nemůžeme. Moc nás to mrzí, ale doufáme, že s Vaší pomocí a pochopením všechno zvládneme.

Vaše učitelky z MŠ Police nad Metují, Fučíkova 328

Vydáno | Z Polického měsíčníku

← Starší Novější →